A Kül-Világban megjelent tanulmányok Profilok a nemzetközi politika fontosabb szereplőiről A Kül-Világban megjelent dokumentumok A Kül-Világban megjelent könyvismertetések A Kül-Világban megjelent interjúk
A Kül-Világ aktuális száma
A Kül-Világ régebbi kiadásai
A Kül-Világ impresszuma
Információk a Kül-Világgal kapcsolatban
Kül-Világ régiófigyelő
Hasznos linkek az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont oldaláról
Regisztráció és feliratkozás a hírlevélre
Kül-Világ hírlevél
Keresés a Kül-Világ oldalain
Az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont honlapja

A Kül-Világ folyóirat egy, jelenleg az interneten negyedévente megjelenő, ingyenes tudományos folyóirat, amely elsődlegesen tanulmányokat, könyvrecenziókat, interjúkat és egyéb, tudományos jelentőségű írásokat közöl. A Kül-Világ folyóirat elsősorban az Európán kívüli világgal és a nemzetközi jog múltbéli és aktuális problémáival, másodsorban az európai és transzatlanti biztonság kérdéskörével foglalkozik.

A folyóirat nemcsak a politológiai, nemzetközi kapcsolatok és jogi tárgyú tanulmányokra nyitott, hanem minden olyan, más tudomány területről (hadtudomány, szociológia, antropológia, orientalizmus, afrikanisztika, sinológia stb.) érkező publikációkra is, amelyek a fent említett területekkel bármilyen szemszögből foglalkoznak.

A folyóiratra a "Regisztráció" menüpont alatt lehet feliratkozni, egy e-mail cím megadásával, amely megadott címre az olvasó a megjelenéskor (negyedévente egyszer) kap értesítést az új szám megjelenéséről és tartalmáról. A megadott e-mail címeket (és az esetlegesen azzal együtt önkéntesen megadott bármilyen adatot) a szerkesztőség természetesen az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezeli, azokat harmadik féllel semmilyen körülmények között nem osztja meg, valamint a folyóirat online felületétől, illetve kiszolgálójától elkülönítetten tárolja.

Előfizetési díj nincsen, és a szerkesztőség tervei szerint az ingyenességet a hozzáférhetőség biztosítása okán továbbra is fenn kívánja tartani. Ennek érdekében ugyanakkor minden támogatást örömmel fogad a lapot megjelentető Kül-Világ Alapítvány. Ilyen szándék esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szerkesztőséggel a mail@kul-vilag.hu címen!

A szerzőknek szóló tájékoztató (tudnivalók, hivatkozási szabályok stb. a jobb oldali lapképről letölthető.
(2010. október 20.)