A Kül-Világban megjelent tanulmányok Profilok a nemzetközi politika fontosabb szereplőiről A Kül-Világban megjelent dokumentumok A Kül-Világban megjelent könyvismertetések A Kül-Világban megjelent interjúk
A Kül-Világ aktuális száma
A Kül-Világ régebbi kiadásai
A Kül-Világ impresszuma
Információk a Kül-Világgal kapcsolatban
Kül-Világ régiófigyelő
Hasznos linkek az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont oldaláról
Regisztráció és feliratkozás a hírlevélre
Kül-Világ hírlevél
Keresés a Kül-Világ oldalain
Az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont honlapja


Szente-Varga Mónika:
Mexikó 2012-ben: választási ábécé

A tanulmány a 2012-es mexikói választásokat elemzi a Szövetségi Választási Intézet adatai illetve a mexikói és nemzetközi sajtó segítségével. Bemutatja a mexikói politikai élet legfontosabb pártjait (PRI, PAN és PRD) és 2012-es elnökjelöltjeiket (Enrique Pena Nieto, Josefina Vázquez Mota és Andrés Manuel López Obrador). Ismertetésre kerülnek az előzetes választási eredmények, illetve az elnökválasztással kapcsolatos első reakciók is.

teljes cikk letöltése pdf formátumban...

Hivatkozás:
Szente-Varga Mónika: "Mexikó 2012-ben: választási ábécé". Kül-Világ, No. 3. (2012), 21-33. o.

A szerzőről:
A szerző az Eötvös Loránd Tudományegyetem történelem-angol szakán (2000), majd a Szegedi Tudományegyetem modernkori történelem PhD programján (2005) végzett. 2005 és 2008 között Mexikóban élt, ahol egyetemi oktatóként dolgozott az Universidad de las Américas, Puebla (UDLAP) és a Benemérita Universidad Autónoma de Puebla (BUAP) egyetemeken. Jelenleg a veszprémi Pannon Egyetem adjunktusa.