A Kül-Világban megjelent tanulmányok Profilok a nemzetközi politika fontosabb szereplőiről A Kül-Világban megjelent dokumentumok A Kül-Világban megjelent könyvismertetések A Kül-Világban megjelent interjúk
A Kül-Világ aktuális száma
A Kül-Világ régebbi kiadásai
A Kül-Világ impresszuma
Információk a Kül-Világgal kapcsolatban
Kül-Világ régiófigyelő
Hasznos linkek az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont oldaláról
Regisztráció és feliratkozás a hírlevélre
Kül-Világ hírlevél
Keresés a Kül-Világ oldalain
Az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont honlapja

VI. évfolyam
2009/3.

Manyasz Róbert:
A szunnita politikai iszlám irányzatai Libanonban

    A tanulmány a szunnita politikai iszlám megjelenési formáival foglalkozik a Közel-Kelet egy sajátosan fragmentált, iszlám környezetétől eltérően meglehetősen liberális társadalmában, Libanonban.

Szent-Iványi Balázs:
A visegrádi országok nemzetközi fejlesztési segélyeinek allokációja

    A tanulmány célja annak kimutatása, hogy a négy visegrádi ország nemzetközi fejlesztési segélyeinek allokációját más tényezők határozzák meg, mint ami a régebbi gyakorlattal rendelkező nyugati donorországok esetén megfigyelhető.

Sayfo Omar:
A tájékoztatás Szíriában és a szír közvéleményt döntően befolyásoló fórumok

    Bár az információs forradalom mára az arab világban is lezajlott, a Közel-keleti társadalmakban máig fontos szerepük van a tradicionális kommunikációs fórumoknak. Az alábbi tanulmány Szíria példáján keresztül mutatja be, hogy milyen információforrásokra építik az arab emberek a világról alkotott képüket.

Mohay Ágoston:
Elspeth Guild: Biztonság és európai emberi jogok: az egyéni jogok védelme szükséghelyzet és fegyveres összeütközés idején