A Kül-Világban megjelent tanulmányok Profilok a nemzetközi politika fontosabb szereplőiről A Kül-Világban megjelent dokumentumok A Kül-Világban megjelent könyvismertetések A Kül-Világban megjelent interjúk
A Kül-Világ aktuális száma
A Kül-Világ régebbi kiadásai
A Kül-Világ impresszuma
Információk a Kül-Világgal kapcsolatban
Kül-Világ régiófigyelő
Hasznos linkek az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont oldaláról
Regisztráció és feliratkozás a hírlevélre
Kül-Világ hírlevél
Keresés a Kül-Világ oldalain
Az MTA-ELTE NATO Információs és Kutatóközpont honlapja


Lattmann Tamás - Varga Réka:
A Vöröskereszt új emblémája - A megoldás

A Kül-Világ folyóirat 2006/1. számában megjelent, a Vöröskereszt új emblémájáról szóló írás folytatásaként ez a munka az új embléma kérdését fejti ki bővebben, részletesebben bemutatva az új jelvényre vonatkozó, 2005. decemberében elfogadott új szabályokat.

A szabályok elemző ismertetése mellett a szerzők különös hangsúlyt fektettek az új jelvénynek a vöröskereszt mozgalom szempontjából való fontosságának érzékeltetésére, valamint bemutatják az új jelvény elfogadását kísérő problémákat is, illetve a már meglévő jelvényekkel kapcsolatban felmerölő gondokat is.

A szerzőkről:
Lattmann Tamás a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem jogtudományi tanszékének adjunktusa, illetve az ELTE ÁJK nemzetközi jogi tanszékének tanársegédje. Elsődleges kutatási területe a nemzetközi humanitárius jog, illetve a modern terrorizmus, és az azzal szembeni fellépés nemzetközi jogra gyakorolt hatása.

Varga Réka a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága Közép-Európai Képviseletének jogi tanácsadója. Jelen tanulmány teljes mértékben a szerző saját véleményét tükrözi, és semmiben nem képviseli a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának álláspontját.